Kunstopdracht Kunstetalages Almere Buiten 2015Buitenaarse Taferelen >>>
Etalage project in Almere Buiten. 2015.

Voor de kunstetalage boven de Jumbo supermarkt heb ik een werk gemaakt dat bestaat uit allemaal autoplakkers. Je kent ze misschien nog wel van vroeger, van die plakkertjes die je met spuug op de ruit van de auto kon plakken als je achterin zat. Ik heb ze uitvergroot en ze beelden het dagelijks leven in Almere Buiten uit in silhouetten. Je kunt er van alles in ontdekken, bekende en minder bekende Almere Buitenaren, fietsen, olifanten, wolken, regen, sporters, maar ook parkeermeters, lantaarnpalen of straatputjes.

Omdat de etalage uitkijkt op een parkeerterrein wilde ik vooral silhouetten verzamelen van parkerende Almere Buitenaren. Niet alleen het profiel van hun gezicht en lichaam, maar ook van hun auto. Daarmee heb ik een silhouetten collage gemaakt verdeeld over de ramen van de kunstetalage. De parkerende Buitenaren met hun auto's lopen als een rode draad door de etalages. Het is de bedoeling dat de ze zichzelf herkennen in het beeld.

Door de mensen en hun auto's op de parkeerplaats te fotograferen heb ik ze direct betrokken bij het werk. Daarnaast heb ik buurtbewoners opgeroepen om zelf de leukste, origineelste, mooiste foto's te maken van Buitenaren naast, op, tegen, onder of achter hun auto. Ze konden hun foto uploaden via een Facebook pagina die ik speciaal daarvoor heb opgericht. De pagina heet 'Kunstetalages Almere Buiten'. De leukste foto's heb ik als silhouet in het kunstwerk verwerkt.

Er is begin december 2014 een feestelijke start gemaakt van dit foto project, onder het genot van een hapje en een drankje, in samenwerking met de Jumbo. Hiermee en o.a. door flyers te verspreiden heb ik geprobeerd zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om foto's te maken en te uploaden. Wie zin had kon ter plekke zijn foto maken en zich aanmelden.